21 března 2024

 


Sorbent (medicínský)

Obecně vzato jsou sorbenty (název je odvozen od slovesa absorbovat) látky, které mají zvýšenou schopnost na sebe navazovat různé kapaliny či jiné látky.

Fungují jak v technických oblastech (známe např. při likvidaci ropných havárií na vozovkách či vodních tocích) tak i v medicíně (např. živočišné uhlí).

Pro účely medicínské je k dispozici široká škála výrobků – ať už jsou to léky či potravinové doplňky – které mají za cíl odstranit z těla jednak přebytečnou vodu (diuretikum), případně i nějaké toxiny. Samozřejmě při tak velkém výběru je těžké si představit, že se pacient/zákazník bude orientovat v kvalitě, potažmo poměru výkon/cena.

Jedním z největších problémů u výrobků typu sorbent je to, že na sebe v těle navazují a z těla vyvážejí i ty látky, které tělo potřebuje. Jsou to např. vitamíny, minerály, aminokyseliny apod.

Jedna z možností, kde výše uvedený nešvar nehrozí, je produkt s názvem TMC. Je to v letošním roce inovovaný výrobek české společnosti BIOONO, když navázal na svého předchůdce s názvem HMC. Zkratka zjednodušeně vyjadřuje výraz Heavy Metal Cleaner (čistič těžkých kovů). TMC nově znamená Toxin Metal Cleaner.

Původní výrobek byl před lety koncipován jako odstraňovač pozůstatků po chemoterapii (samozřejmě včetně těžkých kovů) a byl schopen tyto jedy vyvézt z těla během několika dnů.

Inovovaný TMC má širší působnost (bakterie, viry, plísně) a umí navíc likvidovat některé pozůstatky po očkování. Má také výrazné schopnosti antiseptické. V rámci komplexní detoxikace se tedy jedná o naprosto unikátní nástroj. Samozřejmě je ošetřen tak, že na sebe v těle nenavazuje látky, které mají v těle zůstat.


Žádné komentáře:

Okomentovat