19 července 2016

Význam čisté pitné vody a doporučení pro optimalizaci hydratace

Význam čisté pitné vody a doporučení pro optimalizaci hydratace
Význam vysoce kvalitní pitné vody je výrazně podhodnocen. Ohroženo je přibližně 75 procent těla, voda se nalézá uvnitř i vně buněk a je základem všech tělesných tekutin, včetně krve, lymfy, slin, žaludečních šťáv, moči a potu. Proto je ryzí zdroj čisté pitné vody a učení, jak optimalizovat hydrataci, jednou z nejzásadněji důležitých činností, co můžete udělat pro své zdraví.
Úloha vody v těle
Protože voda je regulátor všech tělesných funkcí, platí, že voda je život. Je hlavním zdrojem přenosu energie pro každou buňku v těle, vedení elektrické a magnetické energie, která dodává sílu k životu. Voda také umožňuje sepnutí mnoho foto-citlivých a energeticky citlivých nervových zakončení pokožky, které přijímají a vysílají signály, čímž je pokožka citlivější a posiluje vitalitu pleti. To také chrání jak na kůži tak sliznici bariérové ​​funkce a působí jako antioxidant proplachováním oxidanty a další toxiny z ledvin. Kromě toho lymfatické cesty pracují lépe, když jsou dobře hydratované a jejich sliznice je odolnější vůči infekci. Je třeba vzít v úvahu také, že mozek se skládá z 80 procent vody. Těžká dehydratace může vést k neschopnost jasně myslet, a v závažných případech, zatemnění smyslů.

Podmínky a zvyky spojené s dehydratací
Podle Dr. Batmanghelidj, autora knihy Mnohá volání vašeho těla po vodě, většina lidí nevědomky trpí chronickou dehydratací. Tato podmínka přispívá k přetížení toxiny v těle, což může vést k hyperaktivitě imunitního systému a způsobit nebo přispět k řadě onemocnění, včetně: • Artritida • Astma • kolitida • Deprese • Cukrovka • dyspeptický vřed • duodenitis • gastritidu • pálení žáhy • bolesti hlavy • vysoký krevní tlak • vysoké hladiny cholesterolu • dolní části zad • bolest šíje • Osteoporóza • problémy s ledvinami. Namísto vody, většina lidí pije alkohol, kávu, nebylinné čaje, sodu a jiné nápoje, obsahujících cukr, kofein a jiné přísady. Tyto kapaliny způsobují dále zhoršující dehydrataci, takže je stav těla je mnohem horší.


Doporučení pro optimální hydrataci
Podle Dr. Batmanghelidj tělo potřebuje absolutní minimum 6 až 8 sklenic denně. Nejlepší čas pít vodu je hned ráno. Je to první věc, kterou dokonale probudíte trávicí systém od svého dehydrovaného a staženého stavu, a 30 minut před každým jídlem. Je třeba se vyhnout pití během jídla, aby nebylo v rozporu s žaludečními kyselinami a správným trávením. Voda by také měla být konzumována přibližně o teplotě místnosti, s výjimkou mimořádně horkých dnů, kdy může být požadováno další ochlazení těla. Vzhledem k tomu, že voda z kohoutku příliš často obsahuje řadu nezdravých kontaminujících látek, včetně mikroorganismů, těžké kovy, chlor, fluor, a jiné nečistoty, doporučuje se, aby tato voda byla filtrována k odstranění těchto škodlivých nečistot. Voda je k dispozici v celé řadě formátů. Některé z nejčastějších způsobů, jak lidé konzumují, je prostřednictvím balené vody nebo pomocí filtračních jednotek, jako je reverzní osmóza či systémy alkalizování vody. Každý z těchto způsobů má různé úrovně pohodlí, čistoty a minerálů, a výhody a nevýhody je třeba pečlivě zvážit před každou volbou. Rozhodně se vyhněte slazeným nápojům. Pokud by byly slazeny cukrem, i třeba tím nejhorším, rafinovaným, je to menší zlo, než dnes běžně užívané fruktózové sirupy. Jedná se o synteticky vyráběná sladidla, která mají několikanásobně větší energetickou využitelnost a tedy přeměnitelnost na tuky.
Daleko nejlepší a z hlediska buněčné výživy nejzdravější je však pití přírodní pramenité vody. A u nás, v České republice, k tomu máme zcela mimořádné možnosti. Po celém území najdete velké množství přírodních pramenů či studánek, kde si můžete zdarma nabrat tu nejkvalitnější vodu, která existuje. Je však třeba vědět, co ta voda obsahuje. Málokdo ví, že ta nejkvalitnější voda neobsahuje žádné minerály. Proč? Prostě proto, že anorganické minerály, obsažené ve vodě, a v tak často reklamou propagovaných minerálkách, tělo neumí zpracovávat. Potom se v podobě sedimentů ukládají tyto vlastně rozpouštěné kameny v těle a způsobují řadu zdravotních potíží (ateroskleróza, kalcifikace, kardiovaskulární choroby, mozkové příhody…). Na internetu je snadno dosažitelná databáze těchto vodních zdrojů, takže to chce spojit příjemné (výlet do přírody) s užitečným a tím uděláte značný posun v ozdravení organismu. Už věhlasný Vincenz Priessnitz to nazval VODOLÉČBA.
Dnes mám k dispozici unikátní úpravnu vody od renomované japonské společnosti, která umí z kohoutkové vody vyrobit 7 druhů čisté, zdravé vody nejen na pití. Posuďte sami:

 

1.     Voda pro bezpečné potraviny - Kangen voda může být použita k ošetření potravin, aby byly bezpečné pro konzumaci, a mohla by být atraktivní pro ty, kteří hledají alternativu k chemickým ošetřovacím látkám.

2.     Voda pro šetrné praní - Kangen voda může být použita k praní prádla v automatické pračce, což může být atraktivní pro ty, kteří chtějí snížit svůj ekologický otisk a používání pracích prášků.

3.     Voda pro rychlé hojení kůže - Kyselá voda Kangen může být použita k hojení jakýchkoli poranění kůže, včetně popálenin, což může být atraktivní pro lidi, kteří hledají přírodní způsob, jak zlepšit své zdraví.

4.     Voda pro lepší trávení - Kangen voda může pomoci snížit kyselost v těle a zlepšit trávení, což může vést k lepšímu zdraví.

5.     Voda pro detoxikaci - Kangen voda může být použita k detoxikaci těla a pomoci odstranit toxiny z těla, což může být atraktivní pro ty, kteří chtějí zlepšit své zdraví a celkovou pohodu.

6.     Voda pro lepší spánek - Kangen voda může pomoci snížit úzkost a stres, což může vést k lepšímu spánku a celkovému zdraví.

7.     Voda pro zdravé zuby - Kangen voda může pomoci snížit kyselost v ústech a bojovat proti zubnímu kazu a parodontóze.

8.     Voda pro lepší sportovní výkon - Kangen voda může pomoci zlepšit hydrataci a výdrž během sportovních aktivit, což může vést k lepšímu sportovnímu výkonu.

9.     Voda pro zdravé dýchání - Kangen voda může pomoci snížit záněty a podpořit zdraví dýchacího systému, což může být atraktivní pro lidi s respiračními problémy.

10.  Voda pro zdravý životní styl - Kangen voda může pomoci lidem dosáhnout zdravého a vyváženého životního stylu, což může vést ke zlepšení celkového zdraví




Zdroj:

Žádné komentáře:

Okomentovat